Locatie si contact

Castelul Lonyai, Medieșu Aurit, jud. Satu Mare
Telefon:

Castelul Lonyai – Medieșu Aurit

Locatie si contact

Castelul Lonyai, Medieșu Aurit, jud. Satu Mare
Telefon:

››

Cum poți Susține Turismul Românesc fără sa cheltuiești nimic,
în timp ce cheltuiești mai puțin în concediu?

*Rezervând direct cu unitățile de cazare , sună deoarece veți constata că veți obține oferte mai bune!

*Un share la locațiile unde doriți să mergeți, ajutând sa ajungă serviciile la mai mulți oameni, care pot deveni clienți!

*Apreciază postările cu like , dar un follow ar ajuta mai mult!

Castelul Lonyai mai este cunoscut și ca cetatea din Medieșu Aurit, pentru că avea rol de apărare, pe lângă cel de proprie locuință, dar și pentru că a fost ridicată pe locul unei vechi fortificații. Asta se petrecea prin 1630, când Sigismund Lonyai, comite al comitatului Crasnei, s-a ocupat de procesul construirii castelului.

Încă de la început este proiectat cu arhitectura renascentistă, lucru care mai apoi l-a făcut celebru și simbol al acestui stil în toată zona Transilvaniei. Unele voci spun că interioarele castelului erau îmbrăcate în aur, ceea ce a adus și numele de „aurit” al satului.

Însă de la faima de odinioară, după moartea lui Sigismund, începe și decăderea locului. Deși îi revine ca proprietate fiicei sale, Anna, care din cauza unei acțiuni într-un context și conflict politic ce-i atrage moartea, soarta nu pare să-i surâdă nici clădirii.

Astfel că, Castelul Lonyai în 1707 suferă un incendiu, în 1940 este cumpărat de regele Carol al II-lea și reabilitat, în 1945 trece iar prin chinurile focului, urmând după aceea să fie lăsat de izbeliște. Cu toate că este notat ca monument istoric, încă se speră la o renaștere a vechiului simbol de aur al Medieșului.

Apreciaza cu
Like sau Follow

afla despre cele mai faine locatii

Distribuie prin Share

Sprijina turismul romanesc

Recomandă pe rețelele de socializare

Iubesc România mea!

Alătură-te comunității TURIST 2.0
Părerea ta contează!

Ai recomanda această pagină unui prieten?

Ai recomanda această pagină unui prieten?

Alegeti tipul de proprietate cautata